ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΜΕΡΟΝ: «Η ΕΚΤ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ»

Μονόδρομο θεωρεί την στήριξη της ζήτησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, θεωρώντας παράλληλα αυτονόητο, ότι οι χώρες με ελλείμματα δεν μπορούν να δανείζονται διατηρώντας υψηλές δαπάνες.

Σύμφωνα με τον βρετανό πρωθυπουργό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι ισχυρότερες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να πράξουν περισσότερα για να στηρίξουν τη ζήτηση καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους και την πολιτική αβεβαιότητα.

Συγκεκριμένα, ο Ντ. Κάμερον, σε ομιλία που σύμφωνα με το ΑΜΠΕ θα εκφωνήσει στο Μάντσεστερ, αναφέρει ότι η ιδέα ότι οι χώρες με μεγάλο έλλειμμα μπορούν να δανείζονται και να οδεύουν προς την ανάκαμψη διατηρώντας υψηλές δαπάνες είναι μια επικίνδυνη πλάνη. Συνεχίζει όμως λέγοντας ότι «ωστόσο γίνεται όλο και πιο σαφές ότι είναι λιγότερο πιθανό να καταφέρουν να υποστηρίξουν οικονομικά και πολιτικά αυτή την απαραίτητη αναπροσαρμογή, εκτός εάν ο πυρήνας της ευρωζώνης, με τη συνδρομή και της ΕΚΤ, κάνει περισσότερα για τη στήριξη της ζήτησης και την κατανομή του κόστους της αναπροσαρμογής»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.