ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΡΝΤΟΧ

Στην επιτροπή, υπό τον δικαστή Λίβεσον, που διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στον Τύπο και την κρατική εξουσία, έπειτα και από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τον όμιλο News Corp του Ρούμπερτ Μένρτοχ, κατέθεσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ.

Ο Μπλερ, ως πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο διάστημα 1997-2007, εξετάστηκε για το ποιόν των προσωπικών σχέσεων που διατηρούσε με τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, του οποίου ο όμιλος News Corp ήταν ιδιοκτήτης της λαϊκής εφημερίδας News of the World η οποία υπήρξε το επίκεντρο του σκανδάλου.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Μπλερ και πρώην υπουργός Πίτερ Μάντελσον έχει καταθέσει ήδη στην επιτροπή πως οι «προσωπικές σχέσεις» ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και τον Μέρντοχ «ήσαν πολύ στενότερες απ' όσο η σύνεση θα επέτρεπε».

Ωστόσο ο Μάντελσον αρνήθηκε πως υπήρξε ποτέ «ένα φαουστιανό σύμφωνο» μεταξύ των δύο ανδρών που θα ήταν επωφελές για την News Corp., με αντάλλαγμα υποστήριξη προς τους Εργατικούς από τα φύλλα του ομίλου.

Σημειώνεται ότι στον όμιλο  ανήκουν επίσης οι Τάιμς του Λονδίνου και η Σαν, εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Βρετανία.

|Οι έρευνες της επιτροπής, υπό τον δικαστή Λίβεσον, ήδη έχουν φέρει στο φως τους στενούς δεσμούς που διατηρούσαν υψηλά στελέχη της News Corp. με τον νυν πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Την προσεχή Πέμπτη, ενώπιον της επιτροπής θα κληθεί να καταθέσει ο τωρινός υπουργός Μέσων Ενημέρωσης Τζέρεμι Χαντ, στα πλαίσια της φημολογίας για σχέσεις του με τον όμιλο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.