ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο. του κόμματος. Ευθεία σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη... δραχμή, επεχείρησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένωση συνιστωσών που ξεκινά από την παλλινόρθωση του σφυροδρέπανου και φθάνει μέχρι την αναρχία, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αποκαλύπτοντας τους οξείς τόνους που θα κυριαρχήσουν στη μετωπική της Ν.Δ. με τη

«Απέκτησαν ξαφνική δύναμη και τρόμαξαν» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, «ο φόβος τους για τον ίδιο τους τον εαυτό δεν κρύβεται». Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απέδωσε εκεί την άρνηση της Κουμουνδούρου να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή, εναλλακτικά, στην αλλαζονεία, εξαιτίας της οποίας σύρουν τη χώρα σε νέες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τα πλέον μελανά χρώμματα προκειμένου να περιγράψει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας εκ νέου λόγο για «τρόμο» εξόδου από το ευρώ. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι με την πολιτική τους διώχνουν καταθέσεις, στοχοποιούν τις επιχειρήσεις, απειλούν τη χώρα με έξοδο από το ευρώ και επιστροφή σε μία δραχμή υποτιμημένη με σημαντικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά και ριζική, επιπλέον, απομείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Το πρόβλημα πια δεν είναι «μνημόνιο ή μη», είπε ο κ. Σαμαράς, αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η επιδίωξη διαμόρφωσης αναπτυξιακών πολιτικών που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, προκειμένου να προσεγγίσει τους ευρισκόμενους σε πλήρη ανέχεια ανέργους και νεόπτωχους επεσήμανε ότι μόνον μέσω της παραμονής στην Ευρώπη υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Με άκρως διλημματικό λόγο, ο κ. Σαμαράς επιδίωξε να ταυτίσει το ΣΥΡΙΖΑ με τη... δραχμή, τη δε Ν.Δ. ως την μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να διατηρήσει τη χώρα εντός Ευρώπης με αξιόπιστη επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Από την ομιλία του, δεν έλειψαν οι αναφορές στο «μέτωπο των δημιουργικών, φιλελεύθερων δυνάμεων», δηλαδή στις διαβουλεύσεις μεταξύ Ν.Δ., Δημ. Συμμαχίας και Δράσης για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου της κεντροδεξιάς. Το μέτωπο, για το οποίο μίλησε ο κ. Σαμαράς, υπερβαίνει τα κόμματα και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων να στηρίξουν τον αγώνα της Ν.Δ. «να πυκνώσουν τις δυνάμεις που στοιχίζονται πίσω από τη θέση να αποτρέψουμε όλοι μαζί με την καταστροφή».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: «ΤΡΟΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.