ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Οι πλοίαρχοι προτάσσουν την ανάγκη ενός σχεδιασμού και διαμόρφωση μιας  Εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής, που να δίνει λύσεις και διεξόδους μέσα στις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες των τεχνολογικών εξελίξεων και του διεθνούς ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων ζητείται από την Πολιτεία η αυστηρή εφαρμογή της 10μηνης απασχόλησης Πλοιάρχων, Αξιωματικών και Πληρωμάτων σε όλα τα επιβατηγά πλοία. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, Γιώργος Βλάχος, οι πλοίαρχοι ζητούν να ληφθεί υπ' όψη η κόπωση των Πλοιάρχων για τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ακτοπλοΐας και να εφαρμοστεί και στα συμβατικά ότι ισχύει για τα ταχύπλοα. Αυστηρή τήρηση των διατάξεων της ΔΣ.180/3.

Επίσης οι πλοίαρχοι ζητούν:

Την πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος των Ελλήνων ναυτικών για την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ψήφου, με την παροχή του δικαιώματος σε όλους του ναυτικούς, όπου και αν βρίσκονται.

Ανάληψη πρωτοβουλίας από την χώρα μας για διεθνή συνεργασία και άμεση λήψη δραστικών μέτρων κατά της πειρατείας και τρομοκρατίας.

Οι γυναίκες συνάδελφοι να μην αποκλείονται από την εργασία και να αντιμετωπίζονται ισότιμα. Άμεση λύση στο πρόβλημα της πρακτικής εκπαίδευσης των σπουδαστριών των ΑΕΝ.

Συνέχιση και εντατικοποίηση των ουσιαστικών ελέγχων και επιθεωρήσεων των υπό Ελληνική σημαία πλοίων προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωση των με τα προβλεπόμενα από την Ελληνική Νομοθεσία όπως για τις οργανικές συνθέσεις κ.λπ.

Εντοπισμό των αιτίων που προκαλούν τα ναυτικά ατυχήματα ή επαγγελματικές ασθένειες και ανάληψη πρωτοβουλιών για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους.

Αναβάθμιση επιπέδων ασφαλείας των πλοίων, ιδιαίτερα των υπό σημαίες ευκαιρίας πλοίων και εντατικοποίηση των ελέγχων και επιθεωρήσεων αυτών στα πλαίσια εθνικών, περιφερειακών και διεθνών ρυθμίσεων.

Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας του Κράτους Υποδοχής σε όλα τα θέματα που αφορούν την επάνδρωση των πλοίων ενισχύοντας την Ελληνική Νομοθεσία για τη διασφάλιση των σημερινών θέσεων εργασίας των Ελλήνων Ναυτικών και τη διεύρυνσή των στο μέλλον.

Θεσμοθέτηση ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και απλοποίησης της γλώσσας των κειμένων.

Σύσταση ειδικού φορέα-οργανισμού εγγύησης-για την κάλυψη των αποδοχών των ναυτικών που εγκαταλείπονται από αφερέγγυους και αναξιόπιστους πλοιοκτήτες σε λιμάνια του εξωτερικού, αλλά και στην Ελλάδα.

Τροποποίηση-κωδικοποίηση του Κ.Δ.Ν.Δ. και Κ.Ι.Ν.Δ. και των Κανονισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εξελίξεις λειτουργίας των πλοίων.

Σχεδιασμός και υλοποίηση της επάνδρωσης των Υπηρεσιών και Οργανισμών του ΥΕΝ από Πλοιάρχους και γενικά Αξιωματικούς του Ε.Ν., όπως VTS, Port State κ.λπ.

Να επανδρωθούν πλήρως όλοι οι πλοηγικοί σταθμοί και όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες (συνεχείς προσεγγίσεις) να δημιουργηθούν νέοι.

Να επανέλθει το καθεστώς φορολόγησης των Ναυτικών, σύμφωνα και με τις προτάσεις της ΠΝΟ.

Θέσπιση νομοθετικών μέτρων αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του ΓΕΝΕ, σύμφωνα με τις προτάσεις της ΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.