ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΤΙΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 4-2 από την Γερμανία αλλά αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το euro 2012. H προσωρινή ισοφάριση του Σαμαρά στο 55' σκόρπισε ελπίδες τις οποίες διέλυσε ο Κεντίρα έξι λεπτά αργότερα. Το άλλο ελληνικό γκολ ο Σαλπιγγίδης.

Η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων πάνω στο χόρτο ήταν καταφενέσταση. Στο πρώτο ημίχρονο οι μέσοι της Γερμανίας επέβαλλαν εύκολα το νόμο τους και μετέφεραν συνεχώς μπάλες στην πλάτη των Ελλήνων μπακ που βρίσκονταν συνεχώς ανοιχτοί.

Οι ευκαιρίες ήταν διαδοχικές, ο Σηφάκης έδιωχνε με χέρια και πόδια την ώρα που οι παίκτες του Σάντος δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα για να ξεκουράσουν την άμυνα. Το 1-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά (ίσως και αργά με βάση την εικόνα του ματς) από το σουτ-βολίδα του Λαμ στο 39'.

Οι δύο γρήγορες αλλαγές του Σάντος στην ανάπαυλα (με Φωτάκη στη θέση του αρνητικού Νίνη και Γκέκα στη θέση του αρνητικού Τζαβέλλα) άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της Εθνικής η οποία πια μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στην πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ο Σαμαράς σκόραρε στο 55' μετά την ασίστ του Σαλπιγγίδη και όλοι αναθάρρησαν.

Το κακό όμως ήταν ότι το θετικό, για την Ελλάδα, μομέντουμ δεν διατηρήθηκε παρά μόνο έξι λεπτά. Στο 61' ο Κεντίρα έκανε το 2-1 με ωραίο μονοκόμματο σουτ και στο 67΄ο Κλόζε έβαλε ταφόπλακα στα ελληνικά όνειρα με το 3-1 (μετά από λαθεμένη έξοδο του Σηφάκη).

Το κερασάκι στην τούρτα της γερμανικής νίκης έβαλε ο Ρόις μ' ένα ακόμη τέρμα στο 74' ενώ η Εθνική αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με το πέναλτι-γκολ του Σαλπιγγίδη στο 89'.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46 'Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Μάκος (70' Λυμπερόπουλος), Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης (46'Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Γερμανία: Νόιερ, Χούμελς, Μπατστούρμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Λαμ (αρχηγός), Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σίρλε, Ρόις (80' Γκέτσε), Κλόζε (80' Γκόμεζ)

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

AΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΝΤΑΝΣΚ

ΔΑΥΙΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΟΛΙΑΘ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.