ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη η εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται ότι διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 άτομα, μεταξύ τους και τρία φερόμενα «ηγετικά στελέχη» της οργάνωσης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ειδικός φρουρός της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνελήφθη, καθώς και ένας δικηγόρος.

Οι 18 από τις 19 συλλήψεις έγιναν από περιοχές της Καβάλας, ενώ ο ειδικός φρουρός συνελήφθη στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για διαρρήξεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) κατά τις οποίες χρησιμοποίησαν εκρηκτικές ύλες, αλλά και για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Στη διάρκεια της επιχείρησης συμμετείχαν 100 και πλέον αστυνομικοί.

Εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με την αστυνομία, το οπλοστάσιο που κατασχέθηκε στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών (Καβάλα, Ζυγός Ηρακλείτσα, Πέραμος), καθώς, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικές ύλες, σφαίρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και διάφορα χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και εκτιμάται ότι είναι μέρος της «λείας» από τις διαπραχθείσες ληστείες.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο  δικηγόρος που συνελήφθη είναι γνωστός στην κοινωνία της Καβάλας, κι όπως έγινε γνωστό, φέρεται ότι έναντι 500 ευρώ κατ' άτομο παρείχε συμβουλές σε καθέναν από τους δράστες για το πώς να αποφύγουν τη σύλληψή τους αλλά και πώς να καταστρέφουν τα σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας για την απαγγελία των σε βάρος τους κατηγοριών.

Ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, θα παρουσιάσει την υπόθεση, αύριο στις 12 το μεσημέρι, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.