ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Άμεσες συναντήσεις είχε ο Αχμέτ Νταβούτογλου με τους Επικεφαλής του στρατού μετά την κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις.

 Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας, οι οποίοι συζήτησαν επίσης για την επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοούμενων πιλότων, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, παρέμβαση έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε, ο οποίος έκανε έκκληση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση. «Ανησυχώ για το περιστατικό και απαιτώ την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού», τόνισε, ενώ χαιρέτισε την τουρκική αντίδραση, από την Ντάκα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Μπανγκλαντές.

Βέβαια, η Τουρκία ζητά πειστικές απαντήσεις από την συριακή πλευρά και όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς «όταν λάβουμε μια εξήγηση ως προς το γιατί ένα μη μαχητικό, εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση ρουτίνας, κατερρίφθη, θα μοιραστούμε (την πληροφορία) με το κοινό». Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, κάλεσε σήμερα τον λαό να παραμείνει ήρεμος και να διατηρήσει την υπομονή του.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιγιάρ Ζεμπάρι εξέφρασε την ανησυχία του για το συμβάν και τόνισε: «Η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους πάνω από συριακά χωρικά ύδατα συνιστά αιτία για σοβαρή κλιμάκωση και είναι μια ένδειξη ότι η σύγκρουση θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο εκτός από την ίδια την Συρία».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.