ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

Με ψήφους 330 υπέρ και 226 κατά οι  Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν σήμερα την πρόταση της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, να διεξαχθεί κοινοβουλευτική έρευνα για το σκάνδαλο της χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων Libor και Euribor απ την Barclays.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν στις δηλώσεις του επισήμανε ότι πλέον η κυβέρνηση θα επιδιώξει να έλθει σε συμφωνία με τους Εργατικούς, όσον αφορά τις λεπτομέρειες της ίδιας κοινοβουλευτικής έρευνας.

«Πρέπει να εντοπίσουμε, τι πήγε στραβά με τις τράπεζες, τι συνέβη με το επιτόκιο Libor, πώς χάρη σε μια νέα νομοθεσία αυτά δεν θα ξανασυμβούν» είπε ο Βρετανός υπουργός.

Στον απόηχο της διεξαγωγής της κοινοβουλευτικής έρευνας του σκανδάλου, η οποία αναγγέλθηκε στις αρχές του μήνα, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα σε μέγεθος στη Βρετανία, η Barclays, σήμερα υπέστη πλήγμα λόγω της ταυτόχρονης υποβάθμισής της «προοπτικής» της από δύο αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης, τον Standard & Poor's και τον Moody's.

Συγκεκριμένα η προοπτική για την Barclays από «σταθερή», μετατράπηκε σε «αρνητική», και από τους δύο οίκους, προλειαίνοντας το έδαφος για την υποβάθμισή της τράπεζας εκ μέρους τους στο κοντινό μέλλον.

Εξάλλου και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Φρανκφούρτη καταλόγισε στην Τράπεζα της Αγγλίας ευθύνες διότι δεν κατάφερε να αποτρέψει τη χειραγώγηση των Libor και Euribor από την Barclays.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.