ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Δεν συζητούν αλλαγές οι εκπρόσωποι των δανειστών. Κρίσιμο ζήτημα ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στη διαδικασία καθορισμού των κατώτατων μισθών.

Η συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ήταν διερευνητική, όμως μετά από τις χθεσινές σκληρές διαθέσεις που έδειξαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, στο υπουργείο Εργασίας ήταν προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Μισθοί, κόστος εργασίας και ασφαλιστικό βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν πιο χαλαροί αυτή τη φορά, σε σύγκριση πάντα με την επίσκεψη πριν από 3 μήνες, κατά την οποία αποφασίστηκε η μείωση των μισθών κατά 22%.

Η πλευρά του υπουργείου έμεινε σταθερή στη θέση της ότι, το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα, έχει μειωθεί μέσα στο 2012 κατά 8,8% και αναμένεται να μειωθεί κατά άλλο ένα 8% μέσα στο 2013. Συνεπώς ο στόχος του Μνημονίου για μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% μέχρι το 2014 θα επιτευχθεί, λένε οι επιστήμονες στο υπουργείο Εργασίας, μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω παρεμβάσεις.

Όσο για το ασφαλιστικό, από την ελληνική πλευρά τονίστηκε ότι, το συμμάζεμα των επικουρικών και γενικότερα η καλύτερη διαχείριση, παράλληλα με την ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ, ΣΕΠΕ και ΟΑΕΕ θα οδηγήσουν στην κάλυψη των ελλειμμάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, γίνονται τα πρώτα θετικά βήματα για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, βρισκόμαστε όμως ακόμη στην αρχή. Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.