ΕΛΛΑΔΑ

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθούν οι χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής». Με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας, η καταβολή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο υπουργός, χαρακτηρίζει εθνικό καθήκον το πακέτο με τα μέτρα που ήδη βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βρούτσης, τάσσεται υπέρ της καταβολής του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους συνταξιοδοτούνται στα 65, δεν «καλοβλέπει» την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θεωρώντας ότι υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στο επίπεδο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αποκαλύπτει ότι εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα, θα επιβληθούν και περιουσιακά.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχεται ότι τα μέτρα οδηγούν σε «σκληρές θυσίες», υποστηρίζοντας ότι θα επιμεριστούν δίκαια και θα πιάσουν τόπο. Στο ερώτημα αν τα μέτρα θα «περάσουν» από τη Βουλή, ο κ. Βρούτσης εκτιμά, πως η κρισιμότητα της κατάστασης θα υπερβεί κάθε προσωπική στρατηγική.

Ο κ. Βρούτσης, απαντά μάλιστα και σε όσους, όπως υποστηρίζει, παρερμήνευσαν παλαιότερες δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα κοπούν οι συντάξεις των 700 ευρώ κι αν θεωρεί ότι είναι κοινωνικά αλλά και πολιτικά δίκαιο κάτι τέτοιο, με δεδομένη και τη δέσμευση της ΝΔ προεκλογικά, ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, απαντά αφενός ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις των 700 ευρώ.

Αφετέρου, διευκρινίζει ότι μια παλαιότερη σχετική απάντησή του παρερμηνεύθηκε. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν είναι δίκαιο να γίνουν μειώσεις σε «χαμηλές» συντάξεις των 1.400 ευρώ, απάντησε ότι συντάξεις σε αυτά τα επίπεδα, δεν μπορούν να θεωρούνται σήμερα ως χαμηλές. Στην πραγματικότητα, χαμηλές είναι σήμερα οι συντάξεις από τα 486 (κατώτατη σύνταξη ΙΚΑ) έως περίπου τα 700 ευρώ. Και μάλιστα είπε, σημειώνει στον «Επενδυτή», ότι «και ο κατώτατος μισθός για τους νεοεισερχόμενους, κυμαίνεται πλέον στα 586 ευρώ. Χωρίς να κάνω οιαδήποτε αναφορά σε περικοπές, υπογράμμισα απλώς το αυτονόητο. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σε καμία περίπτωση δεν είπα, ή υπονόησα, όπως τόσο βάναυσα διαστρεβλώθηκε, ότι οι συντάξεις των 1400 πρέπει να πάνε στα 586 ευρώ!».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.