ΕΛΛΑΔΑ

ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Δύο άνδρες ηλικίας 52 και 50 ετών συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία με την κατηγορία ότι εξαπατούσαν ηλικιωμένους, παρουσιαζόμενοι ως γνωστοί συγγενικών τους προσώπων.

Η αστυνομία αναζητά επίσης, έναν 27χρονο συνεργό τους. Οι δράστες φέρονται να ευθύνονται, στο διάστημα από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τη σύλληψη τους, για συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες απέσπασαν από ηλικιωμένα άτομα, ποσά άνω των 23.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα από 73χρονη, στην περιοχή  Χαριλάου, της Θεσσαλονίκης,  εμφανιζόμενοι ως γνωστοί του γιου της. Ζητούσαν χρήματα για δήθεν απλήρωτη ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία που τους αναζήτησε και τους εντόπισε και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Το Ι.Χ. και το ποσό των 2.745 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απάτη και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.