ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Στις συντάξεις πέφτει το μεγαλύτερο μαχαίρι σύμφωνα και με το τελευταίο σενάριο για το επικρατέστερο ...σενάριο περικοπών. Το σίριαλ με τις διαρροές πληροφοριών και τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να τελειώσει με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με την τελική πρόταση την οποία παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στα κόμματα που μετέχουν στη κυβέρνηση οι «καθαρές» παρεμβάσεις ανέρχονται στα 11,9 δισ. ευρώ. Οι συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα (κοινωνικά, ανεργίας, αναπηρίας κλπ) δέχονται το μεγαλύτερο μαχαίρι... Θίγονται σχεδόν 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

Αναλυτικά, στα μέτρα περιλαμβάνονται:

-Περικοπή δώρων (13η και 14η σύνταξη ή ότι έχει απομείνει από αυτά) για όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ.

-Μειώσεις για συντάξεις των οποίων το άθροισμα (κύριες και επικουρικές) ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Δεν αποκλείεται να τεθεί όριο, ώστε τα 750 ευρώ να προέρχονται από τις κύριες συντάξεις. Το «κέρδος» για το δημόσιο είναι 640 εκατ. ευρώ.

-Μειώσεις εφάπαξ και ειδική εισφορά για όσους έλαβαν εφάπαξ από το 1995 και μετά, με εξοικονόμηση 613 εκατ. ευρώ.

-Περικοπές στις συντάξεις στρατιωτικών – αστυνομικών λόγω κατάργησης αυτόματης μισθολογικής προαγωγής (κέρδος 300 εκατ. ευρώ).

-Ανώτατο όριο τα 720 για τις συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων (39 εκατ. ευρώ)

-Περικοπές σε συντάξεις λόγω της μείωσης των ειδικών μισθολογίων (400 εκατ. ευρώ).

-Ψαλίδι 272 εκατ. στα αναπηρικά επιδόματα και 352 εκατ. ευρώ στα οικογενειακά επιδόματα.

-ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 64 ετών (114 εκατ. ευρώ).

-Κατάργηση ειδικών επιδομάτων ανεργίας και εποχικών επιδομάτων (80 εκατ. ευρώ).

-Αύξηση των ελαχίστων ετών ασφάλισης ως βασική προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση, σε 20 από 15 έτη που είναι σήμερα με όφελος 30 εκατ. ευρώ.

-Μειώσεις 360 εκατ. ευρώ στα ειδικά μισθολόγια. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για μείωση των συντάξεων των κληρικών κατά 50% (ή τουλάχιστον της πληρωμής τους από το δημόσιο) απορρίφθηκε...

-Ενιαίο μισθολόγιο σε ΔΕΚΟ (75 εκατ. ευρώ)

-Μείωση δώρων δημοσίων υπαλλήλων (339 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης:  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.