ΥΓΕΙΑ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εξώδικο εναντίον του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την απόφαση να πληρώνονται μεμονωμένα όσοι φαρμακοποιοί εκτελούν συνταγές.

 Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Την έντονη αντίδραση Του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής (ΦΣΑ) προκάλεσε η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να καταβάλλονται χρήματα σε όσους φαρμακοποιούς εκτελούν κανονικά συνταγές του Οργανισμού.

Έτσι, ο ΦΣΑ κατέθεσε εξώδικο εναντίον του ΕΟΠΥΥ και του προέδρου του Γ.Βουδούρη, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατάργησης της υπόστασης του συνδικαλιστικού οργάνου και της υπονόμευσης της κινητοποίησης των φαρμακοποιών.

Σύμφωνα με το εξώδικο, που υπογράφει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος, με την απόφαση προτρέπονται, εμμέσως πλην σαφώς, οι φαρμακοποιοί μέλη του Συλλόγου «να παραβιάσουν την κατʼ ενάσκηση νομίμου δικαιώματος, ληφθείσα απόφαση της από 3.9.2012 Γενικής Συνελεύσεως για αναστολή της επί πιστώσει εκτέλεσης συνταγών ασφαλισμένων του φορέα μέχρι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμείς οφειλές και να εκτελούν συνταγές ΕΟΠΥΥ». Προσθέτει, μάλιστα, πως «προς επίτευξη δε του αντισυμβατικού και παράνομου στόχου του, εισάγει διαδικασία ατομικής υποβολής των συνταγών και απʼ ευθείας πληρωμής των φαρμακοποιών μέσω Τραπέζης».

Το εξώδικο καταλήγει ως εξής, «καθίσταται πρόδηλο το γεγονός ότι ο Οργανισμός σας λειτουργώντας ως οιονεί νομοθετικό όργανο και σαφώς καθʼ υπέρβαση των περιοριστικά και ουχί ενδεικτικά καθορισμένων δια νόμου αρμοδιοτήτων του μεθοδεύει δια του υπʼ αριθμ. πρωτ. οικ. 3767/04.09.2012 εγγράφου και υλοποιεί τον κακόβουλο στόχο του να υπονομεύσει και να υποσκάψει τη δίκαιη και νόμιμη κινητοποίηση μας, - καθιστώντας κενό περιεχομένου εν τοις πράγμασι το ως άνω μνημονευθέν νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που παρέχεται απʼ ευθείας στο ίδιο το νομικό πρόσωπο του Συλλόγου μας (και όχι στα κατʼ ιδίαν μέλη μας)».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.