ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Χ.Α

«Είναι προφανές ότι επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας» το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την χθεσινή επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά έγχρωμων μικροπωλητών σε πανηγύρι στην Ραφήνα.

 

Κατηγόρησε ως συνυπεύθυνη την τρικομματική κυβέρνηση και η αστυνομία, αφού όπως υποστηρίζει «επί ώρα οι νεοναζί, με τη συμμετοχή μάλιστα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκληματούσαν και τρομοκρατούσαν τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς αστυνομικός».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «βαρύτατες ευθύνες έχει και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος, πέρα από τις λεκτικές κορώνες, δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου». Προειδοποίησε δε ότι «αναβίωση του φασισμού δεν θα περάσει» γιατί «όπως και στο παρελθόν η πανδημοκρατική λαϊκή κινητοποίηση θα της βάλει φραγμό».

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, που τόνισε ότι «ο έλεγχος του εμπορίου είναι στην ευθύνη των αρμόδιων φορέων και για κανένα λόγο δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε φασιστικές συμμορίες και άλλα κυκλώματα». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «στα λόγια καταδικάζει τα τάγματα εφόδου», αλλά στην πράξη «έχει την ευθύνη γι’ αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα» και την καλεί πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα.

«Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Τα Τάγματα εφόδου και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία. Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους», ήταν το σχόλια της ΔΗΜ. ΑΡ.

Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της επέμεινε ότι «θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία», διότι «αφουγκράζεται το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα».

Δείτε περισσότερα: Η ΧΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.