ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: «ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ»

Κατακόρυφα θα υψώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των σκληρών μέτρων-σοκ που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, αλλά και της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μάλιστα, χθες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, απηύθυνε έμμεση έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης να ακούσουν τη συνείδησή τους και να μην υπερψηφίσουν τα μέτρα-σοκ. «Η ψηφοφορία μια κι έξω, είναι εκβιαστική αλλά δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις προσωπικές τους ευθύνες. Ο καθένας και η καθεμιά από τους βουλευτές φέρουμε ακέραια την ευθύνη της επιλογής, όχι απέναντι στη κομματική πειθαρχία, αλλά απέναντι στη συνείδησή μας, στο λαό και στην ιστορία και αυτό είναι συνταγματική επιταγή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας μηνύματα... ανταρσίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι έχουν παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Θερμή εβδομάδα

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και στους δικούς του βουλευτές τον τόνο του «σκληρού ροκ», τόσο εντός της Βουλής, όσο και στα πεζοδρόμια. Ήδη προχθές, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ευρεία αντιπροσωπεία, συμμετείχε στη διαδήλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Πανεπιστημίου και, κατά πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει -παρά το προφίλ «εν αναμονή κυβέρνησης» που καλλιεργούν- να δίνουν το «παρών» σε συλλαλητήρια κεντρικά στελέχη του κόμματος και, ενίοτε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς θα μπούμε μπροστά και μέσα στη βουλή και έξω στην κοινωνία, κυρίως στις μεγάλες ειρηνικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας με την πεποίθηση ότι μπορούμε αυτή τη φορά να τους σταματήσουμε», επισήμανε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση, αν πάρει τα μέτρα, μπορεί στη συνέχεια να πέσει. «Αυτός ο λαός με την αντίστασή του, με την άρνησή του να γίνεται πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων στην Ευρώπη ήδη έχει κάνει πολλά. Έριξε δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου. Σειρά λοιπόν έχει να τριτώσει το καλό για το λαό μας και για τον τόπο για να μην τριτώσει το μνημόνιο για να μην οριστικοποιηθεί η κοινωνική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ήδη από χθες το πρωί, την πολιτική απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υψώσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης είχε προαναγγείλει, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, και ο «σκιώδης υπουργός» Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης. «Εντός του κοινοβουλίου, θα ανεβάσουμε πολύ τους τόνους», είχε πει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.