ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ για το «κόψιμο» Αρβανίτη-Κατσίμη

«Αν δεν ανακληθεί η απόφαση, να παραιτηθεί η διοίκηση»

Οξεία επίθεση στην διοίκηση της ΕΡΤ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του Αιμίλιου Λιάτσου να «κόψει» μέχρι νεοτέρας την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».
«Αν δεν ανακληθεί η απόφαση, να παραιτηθεί η διοίκηση»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, κάνει λόγο για «σχέδιο μετατροπής της Δημόσιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης» που «επιβεβαιώνεται καθημερινά», ενώ καταγγέλλει «επαναλαμβανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας και περιθωριοποίησης των δημοσιογράφων που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». «Σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΕΡΤ κατέλυσε και τα τελευταία προσχήματα. Η απόφασή της για κόψιμο της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση» συνιστά στυγνή κομματική παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση. Η αναφορά των δημοσιογράφων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού συλληφθέντων διαδηλωτών που αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian και καλύπτει μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας φαίνεται να είναι η αφορμή για αυτήν την απόφαση, που ανασύρει μνήμες άλλων σκοτεινών εποχών», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι «η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση δεν αποτελεί μαγαζάκι καμιάς κυβέρνησης και κανενός υπουργού, αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό. Αυτός έχει δικαίωμα στην ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, όσο κι αν αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα μιας κυβέρνησης που βουλιάζει καθημερινά στην ανυποληψία».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγει σημειώνοντας ότι είτε πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για την «Πρωινή Ενημέρωση» είτε πρέπει να παραιτηθεί η διοίκηση της ΕΡΤ. «Η απόφαση αυτή πρέπει άμεσα να ανακληθεί, αλλιώς εγείρεται θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν στο matrix24.gr ότι «υπήρξαν δημοσιογράφοι που ήταν απ’ την αρχή στο στόχαστρο» και υπενθυμίζουν σχετική προειδοποίηση –μέσω twitter- του διευθυντή του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, όταν είχε γράψει πως «τα πράσινα και ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Ο τυφώνας… ΕΡΤ χτυπά την κυβέρνηση | Matrix 24 29/10/2012

    […] θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αποτελεί «κατάλυση κάθε έννοιας της […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.