ΕΛΛΑΔΑ

Διήμερη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6-7 Νοεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αξιολογώντας τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα «νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα» που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή.
Διήμερη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις  6-7 Νοεμβρίου

Στην προγραμματισμένη για τις 6 και 7 Νοεμβρίου απεργία της ΓΣΕΕ σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και το απεργιακό συλλαλητήριο  την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Κεντρικό αίτημα των συνδικάτων είναι «η καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ πρόκειται για «Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, μονιμοποιούν τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ανεργία και την ύφεση χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας» .

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη»

Καλεί δε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της 7ης Νοεμβρίου και προαναγγέλλει και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες, Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία, στο Βόλο, στην Ήπειρο, στα Γιαννινα, στο Ηράκλειο αλλά και στην Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Πάτρα.

«Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.Συγχρόνως η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κτλ του Ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

 

Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.