ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε η γερμανική καγκελαρία. Τη «χαρά» της κυβέρνησης για την επίσκεψη γνωστοποίησε ο Σίμος Κεδίκογλου. Πολύ σημαντική επίσκεψη, είπε ο Ευαγ.Βενιζέλος. Δεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η καγκελάριος.

Το Βερολίνο κάνει λόγο για «επίσκεψη εργασίας», στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά «την κατάσταση στην Ελλάδα, την κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη». Πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση διαπιστώνει ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια περισσότερο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της».

Η Καγκελαρία γνωστοποίησε ότι δεν προβλέπεται συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.  Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επισημαίνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και κατά συνέπεια δεν τέθηκε εκ των πραγμάτων ζήτημα συνάντησης του Α. Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Η ηγέτιδα της Γερμανία θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους μία ημέρα μετά τη σύνοδο του Eurogroup, κατά την οποία ο Γιάννης Στουρνάρας θα επιχειρήσει να«πείσει» τους ομολόγους του ότι το πρόγραμμα περικοπών που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι υλοποιήσιμο.

«Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η Καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», πρόσθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Στο παρελθόν η Άνγκελα Μέρκελ έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους της επειδή δεν έχει επισκεφθεί καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης την Ελλάδα.

Αντίδρασεις

Για μια «πολύ σημαντική» επίσκεψη μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Μας δίδεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, όπως είχα την ευκαιρία να το παρουσιάσω στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε. Επανέλαβε τις προϋποθέσεις που θέτει ώστε το νέο πακέτο μέτρων να είναι και το τελευταίο (επιμήκυνση, βιωσιμότητα του χρέους, κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα και πλήρης και άμεση εκταμίευση της δόσης) και δήλωσε στη διάθεση του πρωθυπουργού «ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων».

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις τρεις και συγκέντρωση στη μία μετά το μεσημέρι προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της γερμανικής πρεσβείας, στις έξι το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, καλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.