ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΡΕΣΛΕΡ

Στη διαβεβαίωση ότι η  Γερμανία δεν θα προσπαθήσει να αποτρέψει οποιαδήποτε οικονομική διάσωση της Ισπανίας από την Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ.

Η Γερμανία δεν θα αντιταχθεί σε ένα αίτημα της Ισπανίας για οικονομική διάσωση της από την Eυρωζώνη που θα συνεπάγεται την αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ.

"Δεν θα το επιβραδύνουμε", δήλωσε ο Ρέσλερ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη.

Στην Ισπανία υπήρξε η ανησυχία ότι ορισμένες χώρες της Eυρωζώνης, όπως η Γερμανία ή η Φινλανδία, θα μπορούσαν να μπλοκάρουν ένα αίτημα της Μαδρίτης για ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την Eυρωζώνη που θα προβλέπει την αγορά ισπανικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.

"Δεν ξέρω τι συμφέρον θα έχει η Γερμανία από το να μην υπάρξει ένα πρόγραμμα βοήθειας προς την Ισπανία. Η Ισπανία χαίρει πολύ υψηλότερης εκτίμησης" στη Γερμανία από ό,τι κάποιες άλλες χώρες δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

Διευκρίνισε δε ότι το Βερολίνο δεν θα μπορούσε να λάβει θέση επί του θέματος, καθώς η Ισπανία δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτημα για βοήθεια, πρόσθεσε ο Ρέσλερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.