ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΜΕΡΟΝ:Ή ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ

Μια τραγική εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Βρετανίας παρουσίασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον λίγο μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για περικοπές 10 δισ.λιρών στις κοινωνικές δαπάνες.«Η ώρα της αλήθειας έφτασε» τόνισε ο Κάμερον.

Η Βρετανία θα πρέπει να λάβει νέες "δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις" όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να μην "καταποντιστεί", δήλωσε σήμερα ο  Ντέιβιντ Κάμερον στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Επειδή η αλήθεια είναι η ακόλουθη: σήμερα βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κούρσα, η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε".

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών στις κοινωνικές δαπάνες. Οι περικοπές αυτές, που αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων ανέργων, έρχονται να προστεθούν στις περικοπές ύψους 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

"Πώς θα βγούμε από την ύφεση; Δεν είναι περίπλοκο. Δουλεύοντας σκληρά. Δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας. Υπηρετώντας τους άλλους", τόνισε ο Κάμερον, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα του έκανε "στροφή προς τα δεξιά" μετά την ανακοίνωση των περικοπών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.