ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο Εισαγγελέας θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ για την απολογία των 18 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μεταξύ αυτών και του πρόεδρου της, Νίκου Φωτόπουλου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ κατά την κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ. 

Η κατάληψη ξεκίνησε χθες το απόγευμα, προκειμένου σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος ,τα οποία «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο. Προσθέτει ότι με την αποψινή ενέργεια «στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ».

Η κατάληψη έληξε λίγο πριν τις 11 το βράδυ με επέμβαση των ΜΑΤ και την προσαγωγή 18 ατόμων, ενώ λίγο αργότερα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Σε βάρος των 18 σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Στην είσοδο του κτηρίου στο Χολαργό παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη φύλαξή του.

Ολονυχτία έξω από τη ΓΑΔΑ

Περίπου 30 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυκτα έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για να συμπαρασταθούν στους 18 συναδέλφους τους που προσήχθησαν από το Χολαργό.

Στο σημείο βρίσκονταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ | Matrix 24 08/10/2012

    […] Διαβάστε επίσης: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.