ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για τσουνάμι

Γουατεμάλα: Στους 39 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Στους 39 νεκρούς ο απολογισμός μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Πέμπτη στις ακτές της Γουατεμάλας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Σαν Μάρκο.
Γουατεμάλα: Στους 39 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής, Σεσίλιο Τσακάχ, πολλά από τα θύματα έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν.

Στην Πόλη της Γουατεμάλας, εκκενώθηκαν ψηλά κτήρια από το φόβο των μετασεισμών. Ο σεισμός 7,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των ακτών της Γουατεμάλας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία. Το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 42 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Καραϊβική.

Τρία λεπτά αργότερα, ένας μετασεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών προκάλεσε πανικό και εκκενώσεις κτιρίων στο κεντρικό και νότιο Μεξικό. Το επίκεντρο του μετασεισμού ήταν 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρίο Γκράντε, στη νότια μεξικανική πολιτεία της Οαχάκα.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι μικρού ύψους σεισμικά κύματα καταγράφηκαν στις ακτές της Γουατεμάλας και πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ζημιές τοπικά, σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.