ΕΛΛΑΔΑ

Έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο

Εθελοντές καθαρίζουν το ΑΠΘ

Εθελοντές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άρχισαν να καθαρίζουν το χώρο, ο οποίος μοιάζει με απέραντο σκουπιδότοπο.
Εθελοντές καθαρίζουν το ΑΠΘ

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για εμφάνιση τρωκτικών και κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Το πρωί πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος έκανε έκκληση στους καταληψίες εργολαβικούς υπαλλήλους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Είναι καταστροφικό αυτό που κάνετε, οδηγείτε το πανεπιστήμιο στην καταστροφή. Δε τους καλώ, τους παρακαλώ να σταματήσουν πριν να είναι αργά» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι.

Από την πλευρά τους, οι εργολαβικοί υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας του πανεπιστημιακού ιδρύματος αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Τρίτη.

Μήνυση στον πρύτανη

Το κλαδικό Σωματείο εργολαβικών καθαριστών και φυλάκων του ΠΑΜΕ κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρύτανη και κατά παντός υπευθύνου, επειδή δεν εφαρμόζει το νόμο και δεν κηρύσσει έκπτωτους εργολάβους που δραστηριοποιούνται σ' αυτό.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο νόμος προβλέπει πως αν οι υπάλληλοι μείνουν απλήρωτοι επί δύο μήνες από τον εργολάβο στον οποίο εργάζονται, τότε οφείλει να πληρώσει ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται, στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΑΠΘ. «Το ΑΠΘ όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά κράτησε τον εργολάβο στο πανεπιστήμιο. Το ΑΠΘ προσέλαβε τον εργολάβο, γνωρίζοντας ότι έχει καταδικαστεί από ποινικά δικαστήρια και δεν έπρεπε να αναλάβει καμία αρμοδιότητα», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.