ΕΛΛΑΔΑ

Ενοποίηση των μεγάλων λιμανιών της χώρας

Τα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα ενοποιηθούν σε τέσσερις περιφερειακές διευθύνσεις.
Ενοποίηση των μεγάλων λιμανιών της χώρας

Το πρώτο θα αποτελείται από τον Πειραιά, την Ελευσίνα, την Ραφήνα και το Λαύριο.Το δεύτερο θα έχει κέντρο την Θεσσαλονίκη με όλα τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας.Το τρίτο θα έχει τα λιμάνια του Ιονίου, δηλαδή την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα και το τέταρτο θα περιλαμβάνει το Ηράκλειο.

Όπως τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχεδιασμό για τα ελληνικά λιμάνια, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τον εθνικό σχεδιασμό, τον Φεβρουάριο, θα παρουσιάσει το ΤΑΠΙΕΔ, το πλάνο για τις ιδιωτικοποιήσεις των 36 μεγάλων και περιφερειακών λιμένων και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση σχετικό σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη των λιμένων.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα για τα περιφερειακά λιμάνια περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, εθελοντική συγχώνευση και σε δεύτερη υποχρεωτική συγχώνευση.

Στην μεταβατική περίοδο που θα μεσολαβήσει, οι διοικήσεις των Λιμενικών Ταμείων, θα είναι υποχρεωμένος να υπακούν στις αποφάσεις της Ενιαίας Ρυθμιστικής Αρχής, που στο μεταξύ θα δημιουργηθεί.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.