ΕΛΛΑΔΑ

...Αλλά και κόπωση των διαδηλωτών

Μαραθώνιος κόντρα στη λιτότητα

Με ακόμη ένα συλλαλητήριο απάντησαν συνδικάτα και αντιπολίτευση στον προϋπολογισμό. Μικρή προσέλευση του κόσμου σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη.
Μαραθώνιος κόντρα στη λιτότητα

Ραντεβού έξω από τη Βουλή έδωσαν στις 5 μ.μ. οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ είχε καλέσει τους πολίτες στην Ομόνοια, ενώ στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προγραμμάτισαν συγκέντρωση στις 18:00, στην αφετηρία του ΤΡΑΜ στην οδό Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμό. Παράλληλα, η αστυνομία απέκλεισε το κτήριο καθώς και τις δύο πλευρές της Β. Γεωργίου. Αισθητή ήταν στους δρόμους του κέντρου και η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το Σύνταγμα λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Εκατό περίπου διαδηλωτές παρέμειναν στην Αμαλίας μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Λίγο μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών δόθηκε στην κυκλοφορία η Σταδίου, η οποία αποκαταστάθηκε πλήρως στις 9 το βράδυ.

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Τετάρτη

Ο μαραθώνιος κινητοποιήσεων συνεχίζεται στα μέσα της εβδομάδας, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Η ΓΣΕΕ εξήγγειλε 3ωρη στάση εργασίας -στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης- από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων», αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών παρατείνονται μέχρι τις 21 του μηνός, ενώ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου συνεχίζουν την αποχή τους και οι δικηγόροι της Αθήνας.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει για τις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.