ΚΟΣΜΟΣ

Συριακός στρατός

Νέοι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό

Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις σημειώνονται στη νότια συνοικία της Δαμασκού αλλά και στα περίχωρα της πρωτεύουσας από τον συριακός στρατό.

 

Νέοι βομβαρδισμοί στη Δαμασκό

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο στρατός βομβαρδίζει τη συνοικία Ασαλί καθώς επίσης και τις περιοχές Χαράστα και Ερμπίν, στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

Νωρίτερα, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν, όταν συριακά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα με τουλάχιστον δύο ρουκέτες το παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο Γιαρμούκ στη Δαμασκό, το οποίο επλήγη για πρώτη φορά από τον περασμένο χρόνο που ξέσπασε η λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σποραδικές μάχες σημειώνονται ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πρόσφατα μεγάλη επιχείρηση για να εκδιώξουν τους αντάρτες από μια ακτίνα περίπου 8 χλμ γύρω από τη Δαμασκό.

Παράλληλα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, άρματα μάχης βομβαρδίζουν τη Νταράγια, την οποία ο στρατός πολιορκεί εδώ και ένα μήνα.

Από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικοί της ταξιαρχίας του Αλ-Ταουχίντ ανακοίνωσαν ότι χθες κατέλαβαν την στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, αλλά στην μάχη σκοτώθηκε ο επικεφαλής της.

Σημειώνεται ότι μόνο κατά τη χθεσινή μέρα πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.