ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα πολιτικό θρίλερ ...ανθρωπιάς

Οι ζωές των άλλων

Η βραβευμένη γερμανική ταινία ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι του Θησείον σε σκηνοθεσία της Αλίκης Δανέζη-Knutsen, μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Οι ζωές των άλλων

Το θεατρικό έργο του Αλμπερτ Όστερμάιερ που βασίζεται στην πολυβραβευμένη γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ «Οι Ζωές των Άλλων» («Das leben der anderen») παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 12 Δεκεμβρίου στο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες. Η σκηνοθεσία είναι της Αλίκης Δανέζη-Knutsen, που είχε σκηνοθετήσει με μεγάλη επιτυχία για λογαριασμό της «Λυκόφως» και το «Festen» («Οικογενειακή Γιορτή») το 2006.

Το ανατολικό Βερολίνο του 1984 ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μέσα από την ιστορία του διάσημου θεατρικού συγγραφέα Γκεόργκ Ντράιμαν και της ηθοποιού συντρόφου του Κρίστα-Mαρία Ζίλαντ που παρακολουθούνται από τον αξιωματούχο της Στάζι, Γκερντ Βίσλερ μετά από έμμεση προτροπή του ερωτοχτυπημένου υπουργού Μπρούνο Χέμπφ. Όταν ο αξιωματούχος της Στάζι ως απρόσκλητος «επισκέπτης» και μάρτυρας της ζωής των άλλων αρχίζει να τρέφει αισθήματα συμπάθειας για το ανύποπτο ζευγάρι, τίποτα δεν μπορεί να μείνει πια το ίδιο.

Συντελεστές της παράστασης:

Διασκευή & προσαρμογή κειμένων: Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Μανώλης Δούνιας. Μετάφραση θεατρικού έργου: Έρι Κύργια. Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Knutsen. Σκηνικά: Κική Πίττα. Κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Σχεδιασμός Ηχου - Επιμέλεια Μουσικής: Κενάν Ακάουι. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μανώλης Δούνιας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Μάσχα, Μανώλης Μαυροματάκης, Φάνης Μουρατίδης, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης.

INFO: Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή 10553, ΑΘήνα, 210 3255444 , www.theseum.gr. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18.30 & 21:00, Κυριακή: 18:30. Είσοδος: 14 - 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.