ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παραγγελία Μουζακίτη

Στο μικροσκόπιο τα απόρρητα κονδύλια της Άμυνας

Έλεγχο από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου στους απόρρητους κωδικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Στο μικροσκόπιο τα απόρρητα κονδύλια της Άμυνας

Φύλλο και φτερό θα κάνει τους μυστικούς κωδικούς των απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη η  νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου  ύστερα από σχετική παραγγελία του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος ερευνά την υπόθεση.

Η νεοσύστατη αυτή υπηρεσία θα συντάξει πραγματογνωμοσύνες για να διαπιστώσει αν τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που αναφέρονται ή υπήρξαν αποκλίσεις που κρύβουν ακόμα και δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ  και επεκτάθηκε  στα κονδύλια άλλων υπουργείων όπου εμφανίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πώς η έρευνα πρέπει να αναδείξει πραγματικές δυσλειτουργίες καθώς π.χ το 2007 μπορεί να υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις στο τπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά αυτές δικαιολογούνται  από την έκδοση νέων διαβατηρίων , διαδικασία που απορρόφησε χρήματα.

Όσον αφορά στον έλεγχο των κονδυλίων του ΥΠΕΞ αυτός παραμένει στα χέρια του κ.Μουζακίτη  ο οποίος περιμένει απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την χορηγηση ή όχι στοιχείων λόγω του ευαίσθητου τομέα που καλύπτει το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.