ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι φέρνει ο Ολάντ στην Αθήνα

Έναν ακόμη υψηλό επισκέπτη, που επιβεβαιώνει την οριστική λύση του άτυπου διπλωματικού αποκλεισμού της Ελλάδας, αναμένει η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται στην Αθήνα στις 19 Φεβρουαρίου για επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Αντώνη Σαμαρά.

Τι φέρνει ο Ολάντ στην Αθήνα

Ο κ. Ολάντ, εξ αυτών που επέμειναν –έστω και λεκτικά– στην ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μίγματος για την Ελλάδα αλλά αντιμετωπίζει και ο ίδιος τη σκληρή γαλλική πραγματικότητα υιοθετώντας πολιτικές λιτότητας αλλά και πράξεις ρήξης με τους «προνομιούχους», όπως η φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων που οδήγησε σε σύγκρουση με τον Ζεραρ ντε Παρτιέ, αναμένεται στην Αθήνα όχι μόνο για να προσφέρει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά διεύρυνση της γαλλικής σφαίρας επιρροής, που μοιάζει συρρικνωμένη έναντι της Γερμανίας, ενώ διατηρεί ισχυρό λόγο για τα ελληνικά πράγματα και για το λόγο ότι στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου πρωταγωνιστεί η γαλλική ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Παρά το γεγονός ότι αρκετές γαλλικές εταιρείες αποχώρησαν από την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ολάντ αναμένεται να συζητήσει και το σενάριο γαλλικών επενδύσεων -το ενδιαφέρον για τον τομέα των υδάτων είναι γνωστό-, ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου οι τιμές των ελληνικών παγίων είναι έντονα υποτιμημένες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.