ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα στο Eurogroup

Ενστάσεις από Γαλλία για τον νέο ισχυρό άνδρα του Eurogroup

Πιθανότητα μικρής καθυστέρησης στον ορισμό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ στην καρέκλα του επικεφαλής του Eurogroup από τις ενστάσεις που εγείρει η Γαλλία.

Ενστάσεις από Γαλλία για τον νέο ισχυρό άνδρα του Eurogroup

Ο Ολλανδός θεωρείται δεδομένο ότι θα διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, αλλά το Παρίσι επιμένει πως ο Γερόμ Ντάισλμπλουμ θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει λεπτομερέστερα το «όραμά» του για την Ευρωζώνη.

Η επιλογή του νέου προέδρου του συμβουλίου θα απασχολήσει, μαζί με την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, τους 17 υπουργούς στη σημερινή συνεδρίαση.

Αν και η Γαλλία δεν θεωρείται ότι θα μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Ολλανδού, το Παρίσι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τη διαδικασία, έχοντας ακόμη ερωτήσεις που θεωρεί ότι δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς από τον Ντάισελμπλουμ.

«Εγώ, όταν ψηφίζω στη χώρα μου, θέλω να γνωρίζω το πρόγραμμα του υποψηφίου» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η διαδικασία της επιλογής του νέου προέδρου του Eurogroup.

Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών των «17» εμφανίζονται να βλέπουν θετικά τον Ντάισελμπλουμ. Ακόμη και ο επιφυλακτικός Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος συνάντησε στο Παρίσι τον Ολλανδό την περασμένη εβδομάδα, τον χαρακτήρισε ευφυή και συμπαθητικό, λέγοντας πως η συνάντηση ήταν αρκετά εποικοδομητική -όσο κι αν δεν λύθηκαν όλες οι γαλλικές απορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.