ΚΟΣΜΟΣ

Παρουσίασε σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Τσάβες

Επιπλοκές παρουσίασε η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέστη σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Τσάβες

Ο Τσάβες υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου σε νέα, τέταρτη κατά σειρά, επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου σε νοσοκομείο της Κούβας.

«Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες. Η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας.

Ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, καθώς και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, βρίσκονται στην Αβάνα, όπου νοσηλεύεται o πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες περιέγραψε την κατάστασή του ως «πολύ ανησυχητική».

Στο μεταξύ στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

«Ψυχολογικός πόλεμος» από την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί την αντιπολίτευση για «ψυχολογικό πόλεμο», με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Μετά από την επίσκεψή του στον Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να υποσκάψει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπο του προέδρου, εναλλάσσοντας «ψεύδη και χειραγωγήσεις».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.