ΚΟΣΜΟΣ

Έκθεση του WEF

Ο κόσμος κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή

Ολοένα και πιο ευάλωτος μοιάζει ο κόσμος, εξαιτίας των κινδύνων που συνδέονται με την οικονομική κρίση και τις φυσικές καταστροφές.

Ο κόσμος κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή

Αυτό είναι το συμπέρασμα που καταλήγει έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για τους κινδύνους στον κόσμο κατά το 2013.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα, στη Γενεύη, σήμερα, και αναφέρει πως οι κίνδυνοι που συνδέονται με την οικονομική κρίση, «η οποία έχει διάρκεια», αποσπούν την προσοχή «από την κλιματική αλλαγή, ενώ τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα αυξάνονται».
Να σημειωθεί ότι ο WEF οργανώνει κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου το περίφημο Φόρουμ του Νταβός.

Η έκθεση αυτή βασίζεται σε μια έρευνα που έγινε μεταξύ 1.000 εμπειρογνωμόνων και προσώπων που λαμβάνουν αποφάσεις σε θέματα πολιτικής.

Έπειτα από ένα 2012 που χαρακτηρίσθηκε από τον κυκλώνα Σάντι και τις πλημμύρες στην Κίνα, οι ειδικοί εκτιμούν πως η αύξηση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και καταγγέλλουν την αδυναμία του κόσμου «να προσαρμοστεί στις κλιματικές αλλαγές», πράγμα που επιφέρει έναν περιβαλλοντικό κίνδυνο του οποίου «τα αποτελέσματα θα είναι πιο έντονα στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας».

Σύμφωνα με τον Λι Χάουελ, γενικό διευθυντή του WEF και υπεύθυνο για την έκθεση, «η ανθεκτικότητα των εθνών έναντι των παγκόσμιων κινδύνων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα».

Ένας άλλος κίνδυνος που επισημαίνεται για το 2013 από το WEF, είναι αυτός για την υγεία, καθώς «μια αυξανόμενη αντοχή στα αντιβιοτικά» μπορεί να καταφέρει τη χαριστική βολή στα αφαιμαγμένα συστήματα υγειονομικής ασφάλειας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.