ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κοντά στη λήξη της ανάκρισης ο δικαστής

Στην τελική ευθεία για τα «στημένα»

Ο εφέτης - ειδικός ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος -εκτός απροόπτου- μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο όλων των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην τελική ευθεία για τα «στημένα»

Πριν από περίπου δύο χρόνια είχε κινηθεί ποινική δίωξη , κατά περίπτωση, για διάφορα αδικήματα όπως παράνομο στοίχημα, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο δικαστικός λειτουργός μάλιστα με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει έχει διευρύνει τον κατάλογο των κατηγορουμένων ,καλώντας για εξηγήσει και παίκτες ποδοσφαιρικών ομάδων που είχαν λάβει μέρος διάφορα ύποπτα παιχνίδια , τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα από την ΟΥΕΦΑ.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος που παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση είναι ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος χθες απολογήθηκε για μία επιμέρους πλημμεληματική πράξη και αφέθηκε ελεύθερος μεν, αλλά επέστρεψε στον κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού , καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κύρια υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της ανάκρισης η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο των Εφετών τα μέλη του οποίου αμετάκλητα θα αποφασίσουν και για πόσους από τους τους 83 και πλέον εμπλεκόμενους στοιχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεις που τους έχουν αποδοθεί, ώστε στην επόμενη - και πλέον καθοριστική φάση- να παραπεμφθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.