ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορολόγητο έως τα 100 ευρώ

Φόρος έως 20% στα «τυχερά» κέρδη

 

Σε αύξηση της φορολογίας στα κέρδη που προκύπτουν από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (KINO, Πάμε Στοίχημα, Τζόκερ κ.ά.) προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, παράλληλα με την επαναφορά του αφορολόγητου για κέρδη έως 100 ευρώ.

Φόρος έως 20% στα «τυχερά» κέρδη

Εχθές, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, τροποποιείται το καθεστώς φορολόγησης των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ. Πλέον με τη νέα ρύθμιση η φορολογία θα είναι μηδενική για τα κέρδη κάτω των 100 ευρώ, θα φθάνει το 15% για κέρδη μεταξύ των 101 και των 500 ευρώ και στο 20% για τα κέρδη από 501 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε την επαναφορά του αφορολόγητου, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι την 1η Ιανουαρίου είχε τεθεί σε ισχύ σύστημα φορολόγησης των κερδών που θεσμοθετήθηκε στα τέλη του 2012 με το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιείχε σειρά προαπαιτούμενων δράσεων για το Μνημόνιο. Σύμφωνα με αυτό, τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ. Δεν υπήρχε καμία διαβάθμιση συντελεστών ανάλογα με το ποσό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.