Neo

O Βενιζέλος συνέλαβε τον Τσίπρα κλέπτοντα οπώρας

Κλέπτοντα οπώρας συνέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα.

O Βενιζέλος συνέλαβε τον Τσίπρα κλέπτοντα οπώρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή, αναφέρθηκε σε σχέδιο επένδυσης, το οποίο έχει υποβάλει η Γερμανική Εταιρεία Deutsche Aeolia και το οποίο δεν έχει εγκριθεί, παρότι έχει υποβληθεί 6 φορές. Μάλιστα, ο κύριος Τσίπρας είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρηματοδότη και συνέταιρο την Deutsche Bank. Κατέθεσε μάλιστα και έγγραφο, το οποίο, όπως είπε υπογράφει ο κύριος Άνκερμαν. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά, όταν έλαβε τον λόγο, αποκάλυψε ότι δεν είναι η Κεντρική Γερμανική Τράπεζα, αλλά το κατάστημά της στο Λονδίνο. Η δε υπογραφή, δεν είναι του γνωστού προέδρου της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άνκερμαν, αλλά κάποιου άλλου, με το ίδιο επώνυμο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκαν και έδειχναν αμήχανοι, σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που καταχειροκρότησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Matrix24, στην εταιρεία Deutsche Aeolia υπάρχει και Έλληνας συνέταιρος, ο επιχειρηματίας Γκρίσιν.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν μας τα λες καλά, Μάλλον ο  Αλέξης Τσίπρας έπιασε τον Σαμαρά και τονΒενιζέλος στα «πράσα» 
    Ο Βενιζέλος λοιπόν ειρωνεύτηκε τον Τσίπρα γιατί αναφέρθηκε στον Άκερμαν, χωρίς να πει ότι πρόκειται για τον Νιλς Άκερμαν .
    Ακολούθως τον συμβούλευσε για παραβίαση μιας θεσμικής δεοντολογίας γιατί  «δεν είναι θεσμικά σωστό(…) να πηγαίνει οποιοσδήποτε αρχηγός κόμματος και να αναφέρεται σε συγκεκριμένη εταιρεία και συμφέροντα μέσα στη Βουλή». 
    Ακολούθως συμφώνησε φυσικά και ο Αρχηγός της Πολιτική Άνοιξη. 
    Για την ουσία, όμως, λέξη. Γιατί η Deutsche Bank δεν μπορεί να επενδύσει μέσω της Deutsche Aeolia «14 εκατομμύρια ευρώ (…) σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»; Και γιατί «δεν παίρνουν την άδεια»; Γιατί «οι άδειες πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους», όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας που κατέθεσε και το σχετικό έγγραφο. 
     Από το Left.gr διαβάζουμε :
    «Τι εμποδίζει τους Σαμαρά και Βενιζέλο και δεν ψέλλισαν ούτε μια λέξη επί της ουσίας; Και περιορίστηκαν στα δευτερεύοντα, στο «δεν είναι πρέπον» και αν ήταν ο Νιλς ή ο Γιόζεφ Άκερμαν, δηλαδή σε αστειότητες.
     
    Ανοίγουμε μια μεγάλη παρένθεση, για να μεταφερθούμε στα… Εξάρχεια! Εκεί, Καλλιδρομίου και Θεμιστοκλέους, σε ένα ισόγειο τριάρι ξεκίνησε τις εργασίες της η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ, ιδιοκτησίας Γιώργου Περιστέρη. Την ίδια περίπου περίοδο, μια παρόμοια εταιρεία, η ΓΕΚ, ξεκινά την πορεία της, υπό τον Νικόλαο Καμπά, που στην αγορά φημολογείται ότι έχει στενές σχέσεις και με εκδοτικό συγκρότημα. Στοιχεία για τη συμμετοχή [ποσοστά, κ.λπ.] δεν υπάρχουν, η «πιάτσα», όμως, κάνει λόγο για μεγάλο εκδότη που βρίσκεται κοντά στη ΓΕΚ. Δημοσιογράφος πάντως που στο παρελθόν ανέφερε ονόματα και σχέσεις, βρέθηκε σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη…
     
    Το μέγεθος των δύο εταιριών, όμως, είναι απαγορευτικό για μεγάλα έργα και έτσι, τη χρυσή περίοδο της Σοφοκλέους, ο υπεύθυνος μιας χρηματιστηριακής εταιρίας τους πείθει να συνεργαστούν [2009] για να συγχωνευθούν, οριστικά,  το 2008. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι γεγονός και στα χαρτιά. Η εταιρία συνεχώς επεκτείνεται: σε ενέργεια, real estate, κατασκευές, λατομεία, κ.λπ. Αναλαμβάνουν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα, συμμετέχουν στην κατασκευή και εκμετάλλευση τεσσάρων πάρκινγκ της Αθήνα [πλ. Κάνιγγος, πλ. Αιγύπτου, πλ. Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και της οδού Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου, δίπλα στο Πολεμικό Μουσείο], το σταθμό του ΟΛΠ [Ακτή Μιαούλη], κ.λπ. 
     
    Η εξέλιξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι αλματώδης και μαζί με άλλες τρεις κατασκευαστικές (Άκτωρ του Γ. Μπόμπολα, J&P Άβαξ των Ιωάννου – Παρασκευαΐδη και Μηχανική του Π. Εμφιετζόγλου, που γρήγορα εγκαταλείπει την κούρσα) λειτουργούν ως ολιγοπώλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ όλα τα έργα εμφανίζεται πάντα μία από τις τρεις εταιρίες [ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ ή Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ] σε συνεργασία με κάποιες εξωχώριες. 
     
    Πρόσφατα, όταν αποφασίστηκε να μην κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος Ε65 (Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός), που είχε αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μαζί με τον ισπανικό όμιλο ACS, καθώς κρίθηκε μη βιώσιμος, τα δημοσιεύματα πήραν φωτιά! Ο ίδιος δε ο Γ. Περιστέρης υποστήριξε ότι το κράτος θα καταβάλει «αποζημιώσεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για να εγκαταλείψει το έργο, όταν με τα ίδια χρήματα θα το ολοκλήρωνε»! Τελικά, θα κατασκευαστεί ένας δρόμος φάντασμα. Δεν θα ξεκινά από τη Λαμία και δεν θα καταλήγει στην Εγνατία οδό! Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν κατασκευάζεται δρόμος στο πουθενά, με αρχικό προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ!
     
    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, «βλέποντας» μπροστά, δραστηριοποιείται και στον τομέα της αιολικής ενέργειας και στα φωτοβολταϊκά, έχοντας «λάβει άδειες παραγωγής αιολικής ενέργειας που υπερβαίνουν τα 850 MW», όπως η ίδια γράφει στο site της, ενώ η θυγατρική της «ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική» λειτουργεί τον πρώτο ιδιωτικό θερμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, ισχύος 147 MW, στην περιοχή της Βοιωτίας, ενώ κατασκευάζει, στην ίδια περιοχή, έναν μεγαλύτερο θερμοηλεκτρικό σταθμό, ονομαστικής ισχύος 435 MW. Θεωρείται η «ναυαρχίδα» των εταιριών εναλλακτικής ενέργειας στη χώρα μας, με μοναδικό αντίπαλο έναν άλλο ελληνικό όμιλο που ανήκει στον Ευ. Μυτιληναίο.
     
    Κλείνει η παρένθεση.
     
    Η πρόταση της Deutsche Aeolia, θυγατρικής της Deutsche Bank, ήρθε να ταράξει την εγχώρια διαπλοκή, το μοίρασμα των αδειών. «Γιατί», όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, «οι άδειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους. Τολμήστε», προκάλεσε, τον Αντ. Σαμαρά ο Αλ. Τσίπρας, «να τους πάρετε τις άδειες που κρατούν στο συρτάρι τους». 
    Τι κάνουν οι «κολλητοί και διαπλεκόμενοι» της συγκυβέρνησης; Κρατούν ανεκτέλεστες τις άδειες πολλών χιλιάδων MW, αν και έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την έκδοση αδειών παραγωγής που παρατείνονται συνεχώς μέχρι να αποφασίσει ο συγκεκριμένος επενδυτής πότε θα τις υλοποιήσει και με ποιο τρόπο.
    Πάντως  ο Γιόζεφ Άκερμαν,κάτι ήξερε και εγκαταστάθηκε, μόνιμα στην Ελλάδα. 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.