ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες

Εισαγγελικό ανάχωμα στην ένταση στην Ιερισσό

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην Ιερισσό μετά τα χθεσινά επεισόδια και την ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για την εκτόνωση της κατάστασης, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες.

 

Εισαγγελικό ανάχωμα στην ένταση στην Ιερισσό

Η σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την οποία είχε συγκαλέσει ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Π. Γιαννάκης , κινδύνεψε να ακυρωθεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνείτο να παραστεί ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής.

Τελικά, αποφασίστηκε να πάει στη θέση του ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Β. Χόνδρος, εκπρόσωποι των κατοίκων και νομικοί εκπρόσωποι της «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα επιβλέπει τη δράση της αστυνομίας και ιδιαιτέρως τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι προσαγωγές και οι ανακρίσεις κατοίκων.

Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες 

Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, καθώς η δίκη τους για την επίθεση στις Σκουριές πήρε αναβολή από Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου για τις 20 Μαρτίου.

Σε ένδειξη συμπαράστασης των συλληφθέντων περίπου 1.000 κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Αυτόφωρο.

Χθες το πρωί οι έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια, στο πλαίσιο της διερεύνησης της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» (17 Φεβρουαρίου), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να… πνιγεί το χωριό.

Συνολικά χθες έγιναν επτά προσαγωγές και οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και ραδιοερασιτεχνισμό (κατοχή ασυρμάτων). Οι συλληφθέντες σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

Τα όπλα θα σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο και στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στις Σκουριές.

ierissos

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.