ΚΟΣΜΟΣ

Και σε αποχώρηση από την Τουρκία

O Οτσαλάν καλεί το PKK σε εκεχειρία

Έκκληση στους Κούρδους αντάρτες να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αποχωρήσουν από τα εδάφη της Τουρκίας απηύθυνε από το κελί του ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

O Οτσαλάν καλεί το PKK σε εκεχειρία

Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι είχαν συγκεντρωθεί στο Ντιγιάρμπακιρ για να ακούσουν την δήλωση του Οτσαλάν. Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες και ύψωσαν πανό με τη φωτογραφία του Οτσαλάν όταν ένας κούρδος πολιτικός ανέγνωσε τη δήλωση του.

Την ιστορικής σημασίας κίνηση του Οτσαλάν είχε προαναγγείλει, την περασμένη Δευτέρα, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Είναι προϊόν πολύμηνων διαπραγματεύσεων της τουρκικής κυβέρνησης με τον Οτσαλάν και την κουρδική ηγεσία. Ως αντάλλαγμα, η κυβέρνηση Ερντογάν φέρεται να έχει υποσχεθεί περισσότερες ελευθερίες στην κουρδική μειονότητα.

Χαιρετίζει η τουρκική κυβέρνηση

«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι αυτή της ειρήνης», δήλωσε υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ, σχολιάζοντας την έκκληση του Κούρδου ηγέτη. «Προφανώς θα δούμε τι θα συμβεί στο εξής», πρόσθεσε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.