ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν πέτυχε αναβολή ο κατηγορούμενος

Εμπλοκή στη δίκη του Ριζάι

Απέτυχε ο Αλκέτ Ριζάι να αναβάλει τη δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος μαζί με τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία (γνωστή ως Σούλα) για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού με το Βασίλη Παλαιοκώστα, το 2009.

Εμπλοκή στη δίκη του Ριζάι

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου χρειάστηκε να διακοπεί για τρίτη φορά μετά την παραίτηση του συνηγόρου του Σ. Κεχαγιόγλου.

Αιτία της αποχώρησης του δικηγόρου του , ήταν η απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος αναβολής που υπέβαλε κάνοντας χρήση της απόφασης του ΔΣΑ σύμφωνα με την οποία, μετά από δυο διακοπές οι δίκες πρέπει να αναβάλλονται.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου θεώρησε όμως ότι η δίκη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ξεκινήσει και δεν υπήρχε θέμα αναβολής. Ο Αλκέτ Ριζάι μάλιστα επέλεξε να μείνει στη φυλακή και να μην προσαχθεί στο δικαστήριο, με επιστολή του υποστήριξε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέξει ο ίδιος το δικηγόρο του, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να τον εκπροσωπήσει ο Σ. Κεχαγιόγλου.

Την ίδια γραμμή ακολούθησε η σύντροφός του Σούλα η οποία όμως ήταν παρούσα στο δικαστήριο. Μετά τη δικονομική αυτή εμπλοκή που έχει όμως άμεσες επιπτώσεις στην ουσία της υπόθεσης , οι δικαστές ωστόσο προχώρησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνολικά τεσσάρων συνηγόρων για να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους.

Οι τρεις παραιτήθηκαν ενώ ο τέταρτος αναμένεται να εμφανιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 11 Ιουνίου. Παράλληλα το δικαστήριο έδωσε εντολή στην επόμενη συνεδρίαση να προσαχθεί και ο Αλκέτ Ριζάι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.