ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεχάστε τη λιτότητα - Ζήτω οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Αυτό φαίνεται πως είναι το νέο μότο της Κομισιόν, εν αναμονή της δημοσιοποίησης της ετήσιας αξιολόγησης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο, στις Βρυξέλλες.

 

Ξεχάστε τη λιτότητα - Ζήτω οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με αξιωματούχους και πληροφορίες που επικαλούνται διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η Κομισιόν μετατοπίζει το κέντρο της πολιτικής της από τη λιτότητα προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα φανεί και από τις ανακοινώσεις για την αξιολόγηση των κρατών μελών, αύριο. Στην ετήσια έκθεση, η Κομισιόν θα  καταγράψει αφενός την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής εξυγίανσης, με αργότερο όμως ρυθμό, αφού μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρωζώνη έχει αποκατασταθεί.

Επειδή οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών τους, κάνοντας τις αγορές εργασίας πιο ευέλικτες ή ανοίγοντας τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι προτάσεις, αφού εγκριθούν στη σύνοδο στα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν δεσμευτικό χαρακτήρα και αναμένεται να επηρεάσουν την κατάρτιση των προϋπολογισμών από το 2014.

Βέβαια, για όσες χώρες γίνει αποδεκτή η χαλάρωση, θα πρέπει να δεσμευτούν για μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην αγορά εργασίας που θα καταστήσουν τις οικονομίες πιο ανταγωνιστικές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.