ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Περίπου στις 23:00

Απόψε η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε διαδικασία της ακρόασης της αίτησης αναστολής της επίμαχης απόφασης για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ στο Συμβούλιο της Επικράτειας και ξεκίνησε η διάσκεψη των δικαστών ώστε να εκδοθεί απόψε η απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό εκτιμάται να γίνει περίπου στις 23:00.

 

Απόψε  η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Όσον αφορά στην  ΠΟΣΠΕΡΤ οι πληρεξούσιοι δικηγόροι υποστήριξαν ότι παραβιάζεται η κοινοτική οδηγία με τις μαζικές απολύσεις , ενώ παράλληλα επανέλαβαν ότι συνεχίζεται η παρανομία εκ μέρους της διοίκησης καθώς και η τροποποίηση κοινής υπουργικής απόφασης δεν έχει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.

Επιπλέον, προσκόμισαν και επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος εκφράζει τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ επικαλούμενος ότι και εκείνος υπήρξε διευθυντής των μουσικών συνόλων.

Στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης «εκφράζει τη θλίψη του» για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. «Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 19 ετών από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, αντί για φόρο τιμής στη μνήμη του, θα κλείσουμε τη χορωδία που ίδρυσε το 1977;» αναρωτιέται με βαθιά πικρία αλλά και οργή ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαζί με δεκάδες δημοσιογράφους πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου, υπό την διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας, εν αναμονή της απόφασης του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ το οποίο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ και  σήμερα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων. Στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται συναυλία από την Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και σειρά καλλιτεχνών.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.