ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με μαύρο στην οθόνη δεν γίνεται», λέει η ΔΗΜΑΡ

«Δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν ανοίξει η ΕΡΤ»

«Αν δεν ανοίξει η ΕΡΤ, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης», διαμηνύει στο Μαξίμου η ΔΗΜΑΡ, αξιώνοντας να ανοίξει ακόμη και σήμερα η συχνότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Δεν υπάρχει συμφωνία εάν δεν ανοίξει η ΕΡΤ»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Αν η ΕΡΤ παραμείνει κλειστή, δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία συμφωνία», επισήμανε πριν λίγο στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης που μεταδίδεται και από το matrix24.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Αυτή είναι η απόφαση του κόμματος, πρέπει να ανοίξει η ΕΡΤ για να μπούμε στην οποιαδήποτε συζήτηση», πρόσθεσε ο πορτ παρόλ της Αγίου Κωνσταντίνου, αφήνοντας να εννοηθεί πως, αν η οθόνη της ΕΡΤ παραμένει «μαύρη» το απόγευμα της Δευτέρας, τότε η σύσκεψη αρχηγών θα αποβεί μάλλον ατελέσφορη.  

«Όχι πρόγραμμα-κονσέρβα»

Παράλληλα, πηγές της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζουν στο matrix24.gr ότι αυτό που ζητεί το κόμμα τους δεν είναι απλώς να… δείχνουν ή να μεταδίδουν κάτι οι συχνότητες και οι σταθμοί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά να επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμά τους. «Αν ανοίξουν την ΕΡΤ και βάλουν ντοκιμαντέρ, εμείς θα το εκλάβουμε ως κοροϊδία», τονίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ την προϋπόθεση να είναι κανονικό το πρόγραμμα έθεσε και δημοσίως, με ανακοίνωσή του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. «Ομόφωνα χθες η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να επιμείνουν στη θέση ότι κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή στην ΕΡΤ προϋποθέτει την επαναλειτουργία της με κανονικό πρόγραμμα», επισήμανε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, θέτοντας άλλη μία προϋπόθεση: την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «λουκέτο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Προϋπόθεση για όλα είναι να αρχίσει να εκπέμπει ξανά η ΕΡΤ σε εθνικό δίκτυο με κανονικό πρόγραμμα», κατέληξε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Άκαρπη η συνάντηση Κουβέλη-Σταμάτη | Matrix 24 14/06/2013

    […] Ωστόσο, ο Φώτης Κουβέλης δεν δέχθηκε την συμβιβαστική πρόταση και διεμήνυσε στον Δημήτρη Σταμάτη ότι «δεν συζητά τίποτα λιγότερο από το να ανοίξει εδώ και τώρα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα σε εθνικό δίκτυο», όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί το matrix24.gr. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.