ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διαπραγμάτευση των τίτλων ξεκινά την Πέμπτη 27 Ιουνίου

Εθνική:6,83 ευρώ η τιμή εκκίνησης των Warrants

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών, οι τίτλοι Παραστατικοί Δικαιωμάτων προς Κτήση μετοχών (Warrants), της Εθνικής Τράπεζας, κυριότητος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»).

Εθνική:6,83 ευρώ η τιμή εκκίνησης των Warrants

Ο συνολικός αριθμός των τίτλων είναι 245.779.626.

Η διαπραγμάτευση των τίτλων στην κατηγορία Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants), της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα αρχίσει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013.

Η τιμή εκκίνησης των τίτλων είναι € 6,83 ανά τίτλο (Warrant). Η τιμή υπολογίστηκε με βάση την απόφαση 33 του Δ.Σ. του Χ.Α., ακολουθώντας τη μεθοδολογία Cox-Ross-Rubinstein (CRR) με προσαρμογές, θέτοντας ως εξής τις τιμές στις παραμέτρους:

• Η εκτιμώμενη μεταβλητότητα υπολογίστηκε σε 49%, σύμφωνα με τον υπολογισμό της τιμής του 1ου τεταρτημόριου (1st Quartile) του κυλιόμενου μέσου ετησιοποιημένης μεταβλητότητας 90 εργάσιμων ημερών, με στοιχεία αποδόσεων για το διάστημα από 1/1/2007 έως 26/6/2013, δηλαδή έως και την προηγούμενη της εισαγωγής συνεδρίαση.

• Το επιτόκιο δίχως κίνδυνο υπολογίστηκε σε 1%, σύμφωνα με το επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ κατά την 26/6/2013, προσαυξημένο κατά 50 μονάδες βάσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.