ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άκης: Ανησυχώ, φέρτε τώρα το ΚΥΣΕΑ

«Σκοτεινός άνθρωπος και τσιγκούνης ο Ζήγρας» λέει η γυναίκα του

«Ο Ζήγρας ήταν ένας άνθρωπος τόσο σκοτεινός που πραγματικά τρομάζω μόνο που πάω προς τα πίσω τον χρόνο...». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα η πρώην σύζυγός του, Σόνα Λεοντόπουλους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Σκοτεινός άνθρωπος και τσιγκούνης ο Ζήγρας» λέει η γυναίκα του

Ο γάμος τους όπως είπε κράτησε μόλις πέντε μήνες και συνέπεσε με την εκδήλωση της νόσου -λευχαιμία- που είχε ο Ζήγρας. Το διάστημα αυτό η κ. Λεοντοπούλου είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό, τη σύζυγο και την κόρη του, τον Αστέριο Οικονομίδη, τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και τους εκπροσώπους της εταιρείας Μορελια Οράτιο Μελά και Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη.

Η μάρτυρας επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των ανακριτικών της καταθέσεων ότι ο Ν. Ζήγρας ήταν ο εξ απορρήτων του Τσοχατζόπουλου. «Ήταν, όπως είπε κάθε μέρα μαζί και τον προστάτευε». Χαρακτήρισε όμως τον πρώην σύζυγο της τσιγκούνη στην καθημερινότητα του και πως της ζήτησε να χωρίσουν όταν τυχαία έμαθε ότι δήλωνε εισόδημα στην εφορία στο όνομά της εν αγνοία της.

Εισαγγελέας: Έχετε καταθέσει ότι ο Ζήγρας ήταν ο εξ απορρήτων του Τσοχατζόπουλου. Το επιβεβαιώνετε;

Μάρτυρας: Ναι. Ήταν συνέχεια μαζί. Δεν σήκωνε κουβέντα για εκείνον. Προστάτευε απολύτως τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι κρυφά από αυτόν.

Μια φορά που τρώγαμε, πρόσθεσε η μάρτυρας, ένας αστυνομικός του κ.Τσοχατζόπουλου είπε στον Ζήγρα: «Θυμάσαι ρε Νίκο που πηγαίναμε στο γραφείο του Μελά και παίρναμε χρήματα και τα κουβαλούσαμε;». Ειλικρινά είχα την αίσθηση ότι ο Ζήγρας, επειδή δεν του ξέφευγε τίποτε για τον Τσοχατζόπουλου, έλεγα πως είναι όπως στη Λιβύη. Που εκπαιδεύονται για ειδικές αποστολές!

Όπως είπε, στο νοσοκομείο στην Αθήνα, ο πρώην Υπουργός της Κύπρου Μιχαηλίδης επισκέφτηκε τον Ζήγρα. Εγώ γνώρισα τον Μιχαηλίδη σε ένα γεύμα στην Κύπρο, κατέληξε.

Άκης: Ανησυχώ, φέρτε τώρα το ΚΥΣΕΑ

Νέα παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζητώντας να έρθει το ΚΥΣΕΑ τώρα που ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας.

Ο πρώην υπουργός με έντονα φορτισμένο λόγο απευθυνόμενος στους δικαστές που σε λίγο καιρό θα κρίνουν την αθωότητα ή την ενοχή του για τις χρυσές μίζες ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι: Το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο, ούτε ίχνος δωροδοκίας δεν υπάρχει σε βάρος μου. Επανέλαβε ότι η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική από δικαστικο-πολιτικά κέντρα και εξέφρασε την ανησυχία του ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη καταδίκη του για το πόθεν έσχες.

Τσοχατζόπουλος: Η δικαιοσύνη συνεχίζει το τροπάριο της.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν έχει τίποτα, ούτε πιέσεις απ' έξω ή από μέσα. Μην ανησυχείτε.

Τσοχατζόπουλος: Είμαι στη φυλακή 13 μήνες εγώ, η γυναίκα μου και το παιδί μου και μου λέτε να μην ανησυχώ; Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου είναι δυσμενής. Βρίσκεται παράνομα στη φυλακή. Επικαλούμαι ανθρωπιστικούς λόγους για την αποφυλάκισή της.

Πρόεδρος: Η αίτηση της θα κριθεί αρμοδίως. Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους κατηγορούμενους ότι αν για κάποιον βρεθούν στοιχεία, τότε θα πληρώσει για τα σφάλματά του, αλλιώς θα τους αφήσουμε να πάνε στο καλό.

Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.