ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με Χέιγκελ στο Πεντάγωνο

Αβραμόπουλος: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας

Συνάντηση με τον Aμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την οποία όπως είπε, αναδείχθηκε ο κεντρικός και στρατηγικός ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, με τις ΗΠΑ να αναγνωρίζουν ότι «η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας, συνεργασίας, συνεννόησης και σταθερότητας».

Αβραμόπουλος: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ενόψει της επικείμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος: «Συναντήθηκα με τον υπουργό Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον κ. Τσακ Χέιγκελ, με τον οποίο είχαμε μία πολύ εγκάρδια και φιλική συνάντηση και συνομιλία, για θέματα ευρύτερου διμερούς, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος. Ζήτησε τη γνώμη μου για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για τη Συρία, για την Αίγυπτο, για τη Λιβύη. Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις θέσεις και τις απόψεις της χώρας μας, μιας και εμείς είμαστε πολύ κοντά στα γεγονότα και τις εξελίξεις στην περιοχή, πάντοτε με σκοπό να καλλιεργηθεί προβληματισμός που θα οδηγήσει σε αυτό που όλοι προσβλέπουμε και προσδοκούμε. Στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χέιγκελ, ο υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Πενταγώνου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος παρέστη σε τελετή στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την Τετάρτη θα παραστεί σε ειδική τελετή στο αμερικανικό Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος, όπου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Μουσείου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με σκοπό τη συνεργασία για έρευνα αρχείων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.