ΚΟΣΜΟΣ

Νέες διαδηλώσεις σήμερα

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος

Το βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζα, έπειτα από την αποπομπή του προέδρου Μ. Μόρσι έχει γίνει πεδίο μάχης ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι καθημερινά χτυπούν τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας. Κι άλλοι νεκροί σήμερα στην περιοχή. Νέες διαδηλώσεις με αφορμή την πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού.

Καζάνι που βράζει η Αίγυπτος

Η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη για την Αίγυπτο καθώς είναι η  πρώτη Παρασκευή του μήνα του ραμαζανιού, κατά την οποία, σε κλίμα συνεχιζόμενης έντασης, οργανώνονται νέες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον αποπεμφθέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Σήμερα ένοπλοι σκότωσαν έναν ανώτερο Αιγύπτιο αστυνομικό την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια επίθεσης με χειροβομβίδα, σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή του Σινά, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας και ιατρικές πηγές. Ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν στο σημείο ελέγχου, δέχθηκε την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε επίσης ένας νεαρός αστυνομικός, σύμφωνα με τις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο αξιωματικός που σκοτώθηκε ήταν αντισυνταγματάρχης, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.Ένα αστυνομικό τμήμα δέχθηκε επίσης επίθεση στην πόλη Ελ Αρίς από ενόπλους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, η οποία αποτελεί τα σύνορα της χώρας, με τη Λωρίδα της Γάζα, έχει γίνει θέατρο δράσης ισλαμιστών μαχητών που έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, από την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου με την κατηγορία ότι πρόδωσε την επανάσταση και ότι είναι υπεύθυνος για κακοδιαχείριση και την εξυπηρέτηση μόνο των συμφερόντων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προέρχεται.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.