ΚΟΣΜΟΣ

Και οι Γάλλοι είχαν ηλεκτρονικούς «κοριούς»

Το Παρίσι δεν χορηγεί άσυλο στον Σνόουντεν

Το Παρίσι απέρριψε το αίτημα χορήγησης ασύλου του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην συμβούλου της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA), ο οποίος αποκάλυψε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης των παγκόσμιων επικοινωνιών.

Το Παρίσι δεν χορηγεί άσυλο στον Σνόουντεν

«Η Γαλλία έλαβε, όπως πολλές άλλες χώρες, μέσω της πρεσβείας της στην Μόσχα, ένα αίτημα χορήγησης ασύλου του κ. Έντουαρντ Σνόουντεν. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της δικαστικής ανάλυσης και της κατάστασης του ενδιαφερόμενου, δεν θα δοθεί συνέχεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα Le Monde αποκαλύπτει, πως και η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών DGSE, κατασκοπεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα email και τη δραστηριότητα των Γάλλων πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της την Πέμπτη, η DGSE υποκλέπτει σήματα από τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα στη Γαλλία, καθώς και μεταξύ της Γαλλίας και άλλων χωρών - αν και όχι το περιεχόμενο των τηλεφωνικών κλήσεων - για να δημιουργήσει έναν χάρτη με το "ποιος μιλάει σε ποιον". Η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη, τονίζει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.