ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος και της γιαγιάς

Βρέθηκε η μητέρα του νεογέννητου που πετάχτηκε στα σκουπίδια

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με την ανεύρεση νεκρού βρέφους χθες το μεσημέρι, σε χωματερή των Λεχαινών Ηλείας. Σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 20χρονης μητέρας του βρέφους και της 44χρονης γιαγιάς του.

 

Βρέθηκε η μητέρα του νεογέννητου που πετάχτηκε στα σκουπίδια

Σύμφωνα με  ilialive.gr  η μητέρα του βρέφουςφέρεται να είναι ανύπαντρη από την Αλβανία. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες αλλά και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει συλληφθεί και η 44χρονη μητέρα της που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση . Η οικογένεια είχε έρθει στο Νιοχώρι από την Κρήτη προκειμένου να δουλέψει σε αγροτικές εργασίες.

Και οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Όπως αποκαλύπτει το ilialilve.gr το άτυχο μωρό ήταν σκεπασμένο με ένα σκούρο σεντόνι βρέθηκε στην χωματερή χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας μεταφέρθηκε εκεί μαζί με άλλα απορρίμματα πιθανότατα από την περιοχή της Κυλλήνης.

Στον τόπο του περιστατικού μετέβη αμέσως ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος και αστυνομικοί της ασφάλειας οι οποίοι φωτογράφησαν και ερεύνησαν τον χώρο ενώ έκαναν αυτοψία και στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό βρέφος.

Σοκαρισμένη η 50χρονη Βουλγάρα ρακοσυλλέκτρια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το νεκρό μωρό.

«Είχαμε έρθει εδώ για να μαζέψουμε μέταλλα και να τα πουλήσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας . Ξαφνικά κατά τις 12 εκεί που έψαχνα στα σκουπίδια είδα ένα μικρό δεματάκι από ύφασμα . Το άνοιξα και είδα έντρομη να βρίσκεται μέσα το νεκρό μωρό. Αμέσως έβαλα τις φωνές ήρθαν οι άλλοι και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Η γυναίκα που το έκανε αυτό στο παιδί της δεν λέγεται μάνα. Θα μπορούσε αν δεν το ήθελε όταν γεννήθηκε να το δώσει κάπου και όχι να το πετάξει σαν το σκυλί στον σκουπιδότοπο»

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το βρέφος ήταν αγοράκι και εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου δύο ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος 49 εκατ. και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο», σύμφωνα πάντα με τον ιατροδικαστική. Κάτι που σημαίνει ότι είχε γεννηθεί ζωντανό, ύστερα από κύηση εννέα μηνών.

Το μωρό έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι προήλθαν είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού (το μωρό έπεσε στο πάτωμα), είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.