ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες οι απώλειες σε εμπόρους-κράτος

Σε έξαρση το παραεμπόριο αυτοκινήτων μέσω internet

Το παραεμπόριο αυτοκινήτων και το άνοιγμα αυτοσχέδιων συνεργείων έχει επιφέρει απίστευτες απώλειες στους κλάδους των εργαζομένων, που ασχολούνται με το αυτοκίνητο αλλά έχει και επιζήμιες επιπτώσεις στον τομέα των κρατικών εσόδων.

Σε έξαρση το παραεμπόριο αυτοκινήτων μέσω internet

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται το παραεμπόριο αυτοκινήτων, με τον  Σύλλογο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας να υποστηρίζει πως ετησίως περίπου 100.000 αυτοκίνητα πωλούνται παράνομα από εμπόρους μέσω διαδικτύου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ μιλώντας στην Ημερησία σημείωσε πως το κράτος ζημιώνεται από το παραεμπόριο αυτοκινήτων με 117.2 εκατ ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα 50 εκατ είναι απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πλήγμα όμως αποτελεί και για τους ιδιοκτήτες συνεργείων η φάμπρικά, που έχει στηθεί με τα αυτοσχέδια συνεργεία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χωρίς να έχουν την απαραίτητη γνώση και εξειδίκευση,  έχουν μετατρέψει γκαράζ, πυλωτές σε παράνομα συνεργεία, ζημιώνοντας τόσο τους νόμιμους ιδιοκτήτες, όσο και το κράτος. Τα διαφυγόντα κέρδη υπολογίζονται στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως από φόρους και 50 εκατ ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές, μιας και τα αυτοσχέδια συνεργεία ούτε αποδείξεις κόβουν ούτε λειτουργικά έξοδα έχουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.