ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Guardian προς τους Γερμανούς πολιτικούς

«Επιτέλους, αφήστε την Ελλάδα να πάρει μία ανάσα»

«Πυρά» κατά της Γερμανίας για την πολιτική, που ακολουθεί έναντι της Ελλάδας, εξαπολύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Επιτέλους, αφήστε την Ελλάδα να πάρει μία ανάσα»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, πως η Ελλάδα έχει κάνει τις πιο πολλές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη και πρέπει να της δοθεί «μια ανάσα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που εστιάζει στον ρόλο τον οποίο διαδραματίζει το ελληνικό ζήτημα στις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, έχει ηττηθεί η φωνική της λογικής, καθώς παρατηρείται επιμονή στα αρνητικά στοιχεία της χώρας μας και όχι στα θετικά, όπως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η Ελλάδα μπορεί πλέον είτε να τα καταφέρει είτε να καταρρεύσει», τονίζει ο Guardian καλώντας  τους ηγέτες της Γερμανίας «να βάλουν τα κομπιουτεράκια πίσω στις τσάντες τους και να σταματήσουν να μιλούν για αριθμούς». Η εφημερίδα επαναλαμβάνει τα αδιάψευστα στοιχεία, πως η Γερμανία μόνο χαμένη δεν είναι από την κρίση και τα δάνεια που έχει δώσει στις χώρες του Νότου, συστήνοντας παράλληλα  στο Βερολίνο να σταματήσει να παρουσιάζει στους πολίτες του την παροχή δανείων ως φιλανθρωπία.

«Η Γερμανία έχει κερδίσει περισσότερα από την δημιουργία της ευρωζώνης και από την μείωση- ρεκόρ των τόκων μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέλος του ευρώ. Επίσης, από την στιγμή που χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό, οι Γερμανοί θα έπρεπε να θυμηθούν πως πολλές εταιρείες τους είναι αναμεμειγμένες σε οικονομικά σκάνδαλα τα οποία έφεραν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού», σημειώνει το άρθρο.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις προσπάθειες των Ελλήνων τους τελευταίους 12 μήνες, υποστηρίζοντας πως έχουν πληρώσει πολύ υψηλότερο τίμημα από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης μαζί. Ο Guardian παροτρύνει τους Γερμανούς πολιτικούς να θυμίσουν στους πολίτες τους, πως «υπάρχουν όρια στο πόσα μπορείς να επιβάλεις σε μια δημοκρατική κοινωνία, πριν μετατραπεί σε κάτι πολύ άσχημο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.