ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα, σύμφωνα με το tweet Θεοχάρη

Ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για ΦΑΠ 2011 και 2012

Μέσω twitter  χτύπησε πάλι ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ο οποίος προέτρεψε  τους φορολογουμένους να αναμένουν τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία και να μην πηγαίνουν στις εφορίες για τις διορθώσεις του ΦΑΠ. Χιλιάδες φορολογούμενοι, από τους περίπου 1 εκατομμύριο που  έχουν λάβει εκκαθαριστικά, έχουν εντοπίσει σφάλματα.

Ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για ΦΑΠ 2011 και 2012

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012.

Η εφαρμογή θα αφορά χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν λάβει εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ 2011 και 2012 κι έχουν εντοπίσει σφάλματα στον υπολογισμό του φόρου. Τα περισσότερα λάθη αφορούν στην φορολογητέα αξία των ακινήτων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αναγνωρίζοντας εμμέσως το πρόβλημα, έδωσε προθεσμία 4 μηνών από την ημέρα εκκαθάρισης της δήλωσης, στους φορολογούμενους για να διορθώσουν τυχόν λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Μέχρι και σήμερα οι φορολογούμενοι που έχουν διαπιστώσει λάθη στο εκκαθαριστικό τους επισκέπτονται την εφορία τους και καταθέτουν αίτηση διόρθωσης του ΦΑΠ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εφόσον η αίτηση τους γίνεται αποδεκτή, η αρμόδια ΔΟΥ προβαίνει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Για να εξαλείψει τη γραφειοκρατία δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή, που όμως βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και  για τις διορθώσεις εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας απλοποιώντας τη διαδικασία. Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει  για το κοινό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.